Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guria (ΟΟΣΑ): Κανείς δεν θα βγει από το ευρώ

Guria (ΟΟΣΑ): Κανείς δεν θα βγει από το ευρώ
«Κανείς δεν θα βγει από το ευρώ», τόνισε ο Angel Gurria, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εν μέσω μπαράζ δηλώσεων ότι η Ελλάδα είναι κοντά στο να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
Κατά τον Guria, «χρειάζεται κάποιος που να ελέγχει την πορεία της δημοσιονομικής σύγκλισης της νομισματικής ένωσης», ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, «δεν είναι απαραίτητο ότι αυτός θα είναι ένας υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης».
Παράλληλα, ο Guria Gurria τόνισε την ανάγκη για ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία στο εσωτερικό των χωρών της Ευρωζώνης. «Η πειθαρχία θα είναι το κρίσιμο στοιχείο που, σε συνδυασμό με ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας, θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο Gurria. «Χτίσαμε ένα φανταστικό δίχτυ ασφαλείας, με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΚΤ. Ωστόσο, πρέπει να σιγουρέψετε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το δίχτυ ασφαλείας μέσω της αυστηρής πειθαρχίας και του στενού συντονισμού σε δημοσιονομικό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης