Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητη στην κλίμακα ΑΑ+ διατήρησε την βαθμολογία της Αυστρίας η Fitch - Σταθερό το outlook

Αμετάβλητη στην κλίμακα ΑΑ+ διατήρησε την βαθμολογία της Αυστρίας η Fitch - Σταθερό το outlook
Η Fitch αναμένει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Αυστρίας θα διευρυνθεί ελαφρά στο 1,9% του ΑΕΠ το 2016.
Η Fitch Ratings επιβεβαίωσε την βαθμολογία «ΑΑ+» με Σταθερές προοπτικές της οικονομίας της Αυστρίας.
Μετά από τέσσερα χρόνια υποτονικής αύξησης του ΑΕΠ, αναμένεται η οικονομική επίδοση να βελτιωθεί ελαφρώς σε 2016-17, με το πραγματικό ΑΕΠ να αυξηθεί κατά μέσο όρο 1,7% για τα επόμενα δύο χρόνια. 
Το 2015/2016 η φορολογική μεταρρύθμιση, είναι επίσης πιθανό να ενισχύσει την ιδιωτική κατανάλωση των νοικοκυριών.
Οι υψηλές εισροές μεταναστών, που προκύπτουν από την άφιξη και την διέλευση των αιτούντων άσυλο από τη χώρα, αναμένεται να έχουν οριακό μόνο θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη, κυρίως μέσω της αύξησης των κρατικών δαπανών και την κατανάλωση.
Τα οικονομικά μεγέθη της Αυστρίας είναι ισχυρά. 
Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται κατά μέσο όρο να αυξηθεί +2,8% του ΑΕΠ το 2016-17.
Η σταθερή οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και οι εισροές από Τουρίστεςθα υποστηρίξουν τις καθαρές εξαγωγές το διάστημα  2016 - 17.
Ωστόσο, ο πληθωρισμός παραμένει σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 1,6%.
Οι αυστριακές τράπεζες έχουν ισχυροποιήσει τις οικονομικές τους θέσεις στο ενισχυμένο ρυθμιστικό περιβάλλον, αλλά παραμένουν ασθενέστερες σε σχέση με άλλες τράπεζες.
Μειωμένη μόχλευση, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και η αυξημένη εξάρτηση από την χρηματοδότηση των θυγατρικών έχουν βοηθήσει στην εξυγίανση των ισολογσιμών
Παρ 'όλα αυτά, ο τραπεζικός τομέας εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλος και συγκεντρωτικός, η κερδοφορία εμφανίζεται συγκριτικά αδύναμη και κεφαλαιοποίηση είναι χαμηλότερη από εκείνη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Ο πυρήναε των ιδίων κεφαλαίων Tier-1 (CET1) διαμορφώνεται στο 11,5% το 1Q15.
Παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο που σημειώθηκε σε σχέση με την επίλυση προβλημάτων σε κρατικές τράπεζες πολλά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Η αναδιάρθρωση της Volksbanken έχει προχωρήσει αρκετά και η πώληση των θυγατρικών στην Νοτιοανατολική Ευρώπης από την Hypo Alpe-Adria-Bank International  ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούλιο του 2015.
Η Fitch αναμένει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διευρυνθεί ελαφρά στο 1,9% του ΑΕΠ το 2016.
Το διαρθρωτικό έλλειμμα, όπως εκτιμάται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπεται να είναι 1% του ΑΕΠ, εξαιρουμένων των εσόδων one-off που σχετίζονται με τα μέτρα στήριξης των τραπεζών (που εκτιμώνται σε 700 εκατ για το τρέχον έτος) και το πρόσθετο κόστος για τη βοήθεια των προσφύγων (που εκτιμάται σε 1 δισ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης