Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν προς Τουρκία: Εφαρμόστε τις δεσμεύσεις σας ως τις 19/2 - Πιέσεις για κλείσιμο των συνόρων

Κομισιόν προς Τουρκία: Εφαρμόστε τις δεσμεύσεις σας ως τις 19/2 - Πιέσεις για κλείσιμο των συνόρων
Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει αποτελέσματα έως τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις 18 και 19 Φεβρουαρίου
Τη μείωση των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα ζήτησε από την Τουρκία ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας, Johannes Hahn.
«Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει αποτελέσματα έως τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις 18 και 19 Φεβρουαρίου» προειδοποίησε ο Επίτροπος και δήλωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα αυξηθούν οι πιέσεις για το κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία.
«Το σχέδιο δράσης είχε συμφωνηθεί πριν από περισσότερο από δύο μήνες και εξακολουθούμε να μην βλέπουμε σημαντική μείωση στον αριθμό των μεταναστών» τόνισε ο Hahn, κατόπιν της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στην Ολλανδία.
«Χρειαζόμαστε αποτελέσματα πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για να δείξουμε στους ηγέτες ότι αυτό δουλεύει» πρόσθεσε και εξέφρασε την ανησυχία του για τα χρονικά περιθώρια.

Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στα κλειστά Τουρκικά σύνορα 

Στο μεταξύ 55.000 Σύροι πρόσφυγες κατευθύνονται στα συροτουρκικά σύνορα του Οντσούπιναρ σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τους σκληρούς βομβαρδισμούς.
«Έχουμε ήδη δεχθεί 5.000 απ' αυτούς, ενώ άλλοι 50.000 έως 55.000 βρίσκονται στο δρόμο προς τα σύνορα και δεν μπορούμε να τους αφήσουμε εκεί επειδή οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu από το Άμστερνταμ.
Ωστόσο, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι το τουρκικό μεθοριακό πέρασμα του Οντσούπιναρ παραμένει κλειστό για τους χιλιάδες Σύρους που συνωστίζονται.
Ο Τούρκος υπουργός δεν έδωσε την παραμικρή διευκρίνιση για το πότε η Τουρκία θα ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα, την ώρα που σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 20.000 άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Μπαμπ αλ-Σαλάμα, στη συριακή πλευρά του Οντσούπιναρ.
Ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Κιλίς, στην οποία ανήκει το Οντσούπιναρ, δήλωσε πως περίπου 35.000 Σύροι πρόσφυγες έφθασαν το τελευταίο 48ωρο στα τουρκικά σύνορα, ενώ εκτίμησε πως άλλοι 70.000 Σύροι είναι πιθανό να καταφθάσουν εκεί, αν συνεχισθούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και η προέλαση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης