Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νικητές Trump και Sanders στις προκριματικές εκλογές στο New Hampshire

tags :
ΗΠΑ: Νικητές Trump και Sanders στις προκριματικές εκλογές στο New Hampshire
Μεγάλες νίκες έναντι των αντιπάλων τους
Μεγάλες νίκες πέτυχαν στις προκριματικές εκλογές στην Πολιτεία του New Hampshire ο Ρεπουμπλικάνος, Donald Trump και ο Δημοκρατικός Bernie Sanders.
Με το 85% των ψήφων καταμετρημένο στην εκλογική αναμέτρηση των Ρεπουμπλικάνων, ο δισεκατομμυριούχος Trump κερδίζει το 35,2%, έχοντας μη αναστρέψιμο προβάδισμα σχεδόν 20 μονάδων σε βάρος του δεύτερου John Kasich (15,9%) ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο νικητής της προκριματικής αναμέτρησης στην Αϊόβα, γερουσιαστής Ted Cruz, με 11,6%.
«Μάθαμε πολλά για τους κανόνες του παιχνιδιού σε μία εβδομάδα», υποστήριξε ο Trump, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση του να απελάσει όλους τους μετανάστες που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ, να κτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και να επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση στους Μουσουλμάνους που εισέρχονται στις ΗΠΑ.
Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο Sanders πέτυχε μεγάλη νίκη σε βάρος της Hillary Clinton.
Με το 88% των ψήφων καταμετρημένο, ο Sanders κατακτά το 60% με την Clinton να ακολουθεί με 38,4%.
«Να είστε σίγουροι ότι η νίκη μας απόψε θα εξασφαλίσει την απελπισμένη αντίδραση των χρηματοοικονομικών ελίτ της χώρας και του πολιτικού κατεστημένου οι οποίοι θέλουν να σταματήσουν την καμπάνια μας να αλλάξουμε την Αμερική», είπε ο Sanders αναδεικνύοντας άξονες της καμπάνιας του, όπως η εξάλειψη της εισοδηματικής ανισότητας, η διάσπαση μεγάλων τραπεζών και δωρεάν πανεπιστημιακή παιδεία και περίθαλψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης