Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από μισό δισ δολ στις καμπάνιες των βασικών υποψηφίων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στις ΗΠΑ

tags :
Πάνω από μισό δισ δολ στις καμπάνιες των βασικών υποψηφίων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, η Clinton είχε κερδίσει τις «εκλογές» της χρηματοδότησης
Η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ είναι γνωστό ότι συνοδεύεται από χορό εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν δια μέσου δημοσίων ή προσωπικών δωρεών για να χρηματοδοτήσουν την καμπάνια τους.
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, «νικήτρια» στη συγκέντρωση κονδυλίων, είναι η καμπάνια της Hillary Clinton, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, καθώς έχει συγκεντρώσει 163,5 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων έχει, ήδη, ξοδέψει τα 90,2 εκατομμύρια.
Ακολουθεί ο Jed Bush, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 155,6 εκατομμύρια συνολικά, εκ των οποίων έχει ήδη ξοδέψει τα 90,1.
Μετά κατατάσσεται ο Ted Cruz ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 89,9 εκατομμύρια δολάρια και έχει ξοδέψει τα 40,3 εκατομμύρια.
Ο Marco Rubio, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, συγκέντρωσε 77,2 εκατομμύρια δολάρια και έχει ήδη ξοδέψει τα 40.
Ο Bernie Sanders, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, έχει συγκεντρώσει 75,1 εκατομμύρια δολάρια και έχει ξοδέψει τα 46,8.
Ο Ben Carson, επίσης υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, έχει συγκεντρώσει 64,2 εκατομμύρια δολάρια και έχει ξοδέψει τα 57,1.
Ο Chris Christie, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων που αποσύρθηκε την Τετάρτη, έχει συγκεντρώσει 26,7 εκατομμύρια δολάρια και έχει ξοδέψει τα 21,7.
Τέλος, ο Donald Trump, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, έχει συγκεντρώσει 21,2 εκατομμύρια και έχει δαπανήσει ήδη τα 14.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης