Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τις χειρότερες επιδόσεις έχει ο γερμανικός DAX μέχρι τώρα το 2016 – Διαπραγματεύεται σε χαμηλά 2ετίας

Από τις χειρότερες επιδόσεις έχει ο γερμανικός DAX μέχρι τώρα το 2016 – Διαπραγματεύεται σε χαμηλά 2ετίας
Το 2016 καταγράφει απώλειες 16%
Το ριμπάουντ μιας ημέρας που καταγράφηκε στο γερμανικό χρηματιστήριο δεν είναι ικανό για να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι ο δείκτης DAX έχει καταστεί ένας από τους δείκτες με τις χειρότερες επιδόσεις.
Μέχρι τώρα το 2016 ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες 16%, με απώλειες που ξεπερνούν αυτές σε Γαλλία, Βρετανία και Ελβετία έως και 7 ποσοστιαίες μονάδες.
Οι ανησυχίες σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank αυτή την εβδομάδα, ήρθαν να προστεθούν στις αυξανόμενες ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Εξαιτίας των στενών δεσμών της Γερμανίας με την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο εκτός Ευρώπης, η χώρα αναμένεται να χάσει περισσότερα απ' ό,τι άλλοι στην περιοχή.
Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι BMW, Volkswagen και Daimler έχουν ήδη καταγράψει απώλειες άνω του 23% φέτος, εξαιτίας της αδύναμης ζήτησης στην Κίνα.
«Το πετρέλαιο και η Κίνα εξακολουθούν να αποτελούν αιτία ανησυχίας, αν και υπάρχουν και άλλες "εστίες φωτιάς" που παρακολουθούμε τώρα και η Deutsche Bank είναι μία από αυτές», σημειώνει ο Alex Neil της EFG Bank στη Γενεύη.
«Οπουδήποτε και αν κοιτάξει κανείς στην παγκόσμια οικονομία τους επόμενους λίγους μήνες, υπάρχουν περισσότερο ελκυστικές αγορές έναντι της Γερμανίας», πρόσθεσε.
Ενώ μόνον περίπου μια ντουζίνα από τους 93 χρηματιστηριακούς δείκτες που παρακολουθεί το Bloomberg έχουν σημειώσει άνοδο φέτος, ο γερμανικός είναι αυτός που καταγράφει εκτεταμένες απώλειες.
Αφού υπήρξε ένας από τους αγαπημένους το 2015, καμία από τις 30 μετοχές του DAX δεν έχει σημειώσει άνοδο μέχρι τώρα το 2016.
Ο δείκτης, σημειωτέον, έκλεισε 27% κάτω από το υψηλό του Απριλίου χθες, Τετάρτη.



Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε έως 41% ύστερα από ανησυχίες ότι θα δυσκολευθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Ακόμη και μετά τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2011 την Τετάρτη, το γερμανικό χρηματιστήριο εξακολουθεί να έχει τη χειρότερη επίδοση φέτος.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις ασκεί και το ευρώ, το οποίο τροφοδότησε το περυσινό ράλι σε ιστορικά υψηλά.
Πλέον έχει ανακάμψει, καθιστώντας τις γερμανικές εξαγωγές λιγότερο ελκυστικές
Και ενώ η γερμανική οικονομία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,8% το 2016, περισσότερο απ' ό,τι η Ευρωζώνη, οι επιβραδυνόμενες βιομηχανικές παραγγελίες και βιομηχανική παραγωγή δημιουργούν σκεπτικισμό σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
To sell off καθιστά τις μετοχές του DAX πιο ελκυστικές, σύμφωνα με τη UniCredit.
Ο γερμανικός δείκτης διαπραγματεύεται 11,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, σχεδόν 20% χαμηλότερα απ' ό,τι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600.
«Είμαστε σε επίπεδα που οι στρατηγικοί επενδυτές έχουν μια καλή ευκαιρία» σημειώνει η UniCredit στο Μόναχο.
«Οι αγορές είναι πραγματικά νευρικές και τα άσχημα νέα από τον τραπεζικό τομέα βασίζονται περισσότερο στο αρνητικό κλίμα αντί σε αρνητικούς παράγοντες.
»Η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση όσο τώρα ανησυχεί ο κόσμος. Η γερμανικό αγορά είναι ακόμη μια από τις καλύτερες αγορές της Ευρώπης».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης