Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών: Ψήφος υπέρ του «Brexit» θα πλήξει τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας

Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών: Ψήφος υπέρ του «Brexit» θα πλήξει τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας
Η Συνομοσπονδία αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2016 στο 2,3%
Η βρετανική οικονομία μπορεί να εκτροχιαστεί από το προγραμματισμένο δημοψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., σύμφωνα με το μεγαλύτερο επιχειρηματικό λόμπι της χώρας, τη Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI).
Η δαπάνη των νοικοκυριών και οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξης το 2016, σημειώνει, αν και κίνδυνοι, περιλαμβανομένου του δημοψηφίσματος για το Brexit, η αδύναμη παραγωγικότητα και οι παγκόσμιες αναταραχές καθιστούν πιο ζοφερές τις προοπτικές.
Πέραν όμως των σχολίων, η CBI προχώρησε και σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη το 2016, στο 2,3% από 2,6%, ενώ μείωσε και τις εκτιμήσεις της για το 2017 στο 2,1% από 2,4%.
«Ενώ υπάρχουν λίγες ενδείξεις αρνητικής επίδρασης της αβεβαιότητας στις επιχειρηματικές επενδύσεις εν όψει του δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε., αυτό αποτελεί έναν πιθανό κίνδυνο για τις ισχυρές οικονομικές προοπτικές της Βρετανίας», σημείωσε η γενική διευθύντρια της Συνομοσπονδίας, Carolyn Fairbairn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης