Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη βοήθεια της Κίνας για αγορά ομολόγων ζητά η Ιταλία - Σιγή ιχθύος τηρεί η Κίνα

Τη βοήθεια της Κίνας για αγορά ομολόγων ζητά η Ιταλία - Σιγή ιχθύος τηρεί η Κίνα
Σιγή ιχθύος τηρεί η Κίνα αναφορικά με το θέμα που διέρρευσε από σημερινό δημοσίευμα των Financial Times ότι σκοπεύει να αγοράσει ιταλικά ομόλογα.
Συγκεκριμένα, η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας κάλεσε το Πεκίνο να αγοράσει ιταλικά ομόλογα και θα επενδύσει σε εταιρείες της χώρας, προκειμένου να την «ξεβαλτώσει», όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των Financial Times.
Την προηγούμενη εβδομάδα, αντιπροσωπεία της China Investment κατέφθασε στη Ρώμη, με σκοπό να έχει διαπραγματεύσεις με τον Ιταλό Υπ. Οικονομικών, Giulio Tremonti, και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της χώρας.
Η πιθανότητα των κινεζικών επενδύσεων ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ιταλία, καθώς οι αγορές απαιτούν ολοένα και περισσότερο υψηλές αποδόσεις για να αγοράσουν ιταλικό δημόσιο χρέος, το οποίο αναμένεται να φτάσει στο 12% του ΑΕΠ φέτος.
Παρότι λοιπόν η πρωινή παραπάνω πληροφορία έδωσε ώθηση στις αγορές, το γεγονός ότι δεν προέκυψε κανένα απολύτως σχόλιο από την κινεζική πλευρά δείχνει ότι ίσως τελικά το όλο θέμα να ήταν μία «φούσκα», γεγονός που έστειλε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο εκ νέου «στο κόκκινο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης