Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Το 58% των Ισπανών πιστεύει ότι η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές - Συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο

Ισπανία: Το 58% των Ισπανών πιστεύει ότι η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές - Συνεχίζεται το πολιτικό αδιέξοδο
Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Pedro Sanchez, διεξάγει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Προς εκλογές φαίνεται ότι οδηγείται η Ισπανία, μετά την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας.
Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η πλειονότητα των Ισπανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρία GAD3 για την εφημερίδα ABC.
Το 58% των ερωτηθέντων σε σύνολο 800 ατόμων δήλωσε πως τα κόμματα δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία και θα διεξαχθούν νέες εκλογές.
Το ποσοστό αυξήθηκε σχεδόν 5% σε σχέση με πριν από ένα μήνα.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Pedro Sanchez, διεξάγει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και τον τερματισμό του πολιτικού αδιεξόδου, αλλά μέχρι τώρα η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι μικρή.
Ο Sanchez δήλωσε την Παρασκευή πως ελπίζει ότι θα καταλήξει σε συμφωνία για έναν συνασπισμό μέχρι τα τέλη του μηνός και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στις αρχές Μαρτίου.
Σε περίπτωση αποτυχίας στην ψηφοφορία, υποψήφιοι άλλων κομμάτων θα έχουν άλλους δύο μήνες στη διάθεσή τους προκειμένου να σχηματίσουν μια εναλλακτική πλειοψηφία μέχρι την προκήρυξη νέων εκλογών.
Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να στηρίξει το Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Mariano Rajoy και οι διαφωνίες με το κόμμα Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας, καθιστούν δύσκολη την επίτευξη ενός συνασπισμού αριστερών κομμάτων την οποία προτιμά.
Επιπλέον, η υποστήριξη μόνο των Podemos δεν θα ήταν αρκετή.
Οι Σοσιαλιστές θα χρειάζονταν την υποστήριξη τουλάχιστον τριών κομμάτων και την αποχή άλλων προκειμένου να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία.
Ο Sanchez, το κόμμα του οποίου ήρθε δεύτερο στις εκλογές του Δεκεμβρίου, θέλει να αποφύγει την επιστροφή στις κάλπες.
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως το Podemos θα ξεπεράσει τους Σοσιαλιστές σε περίπτωση που διεξαχθούν νέες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης