Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama προς Putin: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς κατά των αντικαθεστωτικών στη Συρία

Obama προς Putin: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς κατά των αντικαθεστωτικών στη Συρία
Ο Barack Obama επικοινώνησε για μια ακόμη φορά τηλεφωνικά με το ρώσο πρόεδρο Putin ζητώντας να μπει ένα τέλος στους βομβαρδισμούς
Τον τερματισμό των αεροπορικών επιθέσεων της Ρωσίας κατά στόχων τζιχαντιστών και αντικαθεστωτικών στη Συρία ζήτησε ο αμερικανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ο Barack Obama επικοινώνησε για μια ακόμη φορά τηλεφωνικά με το ρώσο πρόεδρο Putin ζητώντας να μπει ένα τέλος στους βομβαρδισμούς σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στην περιοχή μετά και την εμπλοκή της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος έθεσε και το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης τονίζοντας τη σημασία της ταχείας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.
«Ο πρόεδρος Obama τόνισε τη σημασία που έχει τώρα η Ρωσία να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο τερματίζοντας την αεροπορική εκστρατεία της εναντίον των δυνάμεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία ο αμερικανός πρόεδρος έθεσε εκ νέου το ζήτημα της Ουκρανίας ζητώντας απο το ρωσο πρόεδρο να σταματήσουν οι εχθροπραξίες από την πλευρά των ρωσόφωνων ανταρτών και να επιτρέψουν την είσοδο Διεθνών Οργανώσεων στις περιοχές της Ουκρανίες που έχουν χαρακτηρίσει αυτόνομες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης