Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι αντίδρασης στο Τόκιο με άλμα 7% για τον Nikkei - Πτώση στην Κίνα με απώλειες -0,6% στον Shanghai Composite

tags :
Ράλι αντίδρασης στο Τόκιο με άλμα 7% για τον Nikkei - Πτώση στην Κίνα με απώλειες -0,6% στον Shanghai Composite
Στην Κίνα ο Shanghai Composite στη Σαγκάη κατέγραψε απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση μετά από μια εβδομάδα αργίας, λόγω των εορτασμών για το νέο έτος
Μικτή είναι η εικόνα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με το ράλι αντίδρασης στο Τόκιο να ξεχωρίζει, παρά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ στο δ΄τρίμηνο. 
Στην Κίνα ο Shanghai Composite στη Σαγκάη κατέγραψε απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση μετά από μια εβδομάδα αργίας, λόγω των εορτασμών για το νέο έτος.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,6% στις 2.746,20.
Οι μετοχές στον δείκτη Shenzhen σημείωναν οριακή άνοδο 0,1%.
Και οι δύο δείκτες παρέμειναν κλειστοί την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της αργίας, εν μέσω sell off στις αγορές παγκοσμίως, λόγω της ανησυχίας για την παγκόσμια ανάπτυξη αλλά και για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο 7,2%, διαγράφοντας τις απώλειες της Παρασκευής (-4,8%), που έστειλαν τον δείκτη στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2014.
Όπως σχολιάζει στο Marketwatch ο αναλυτής της Matsui Securities, Tomoichiro Kubota, οι επενδυτές επιστρέφουν λόγω των ελκυστικών αποτιμήσεων, ωστόσο δεν πρόκειται για πλήρη ανάκαμψη προς το παρόν.
Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 3%, με οδηγό τα κέρδη 3,2% στη μετοχή της HSBC, στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι θα διατηρήσει την έδρα της στο Λονδίνο.
Να σημειωθεί ότι σήμερα η Wall Street στις ΗΠΑ θα παραμείνει κλειστή, λόγω της αργίας για την «ημέρα του Προέδρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης