Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δωρεάν πετρέλαιο στην Ινδία από τα Αραβικά Εμιράτα, έναντι δικαιώματος αποθήκευσης «μαύρου χρυσού»

Δωρεάν πετρέλαιο στην Ινδία από τα Αραβικά Εμιράτα, έναντι δικαιώματος αποθήκευσης «μαύρου χρυσού»
Η ADNOC χαρίζει στην Ινδία 4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου σε αντάλλαγμα με αποθηκευτικό χώρο για το πετρέλαιό της
Σε μία άνευ προηγουμένου στα παγκόσμια χρονικά συμφωνία παροχής... δωρεάν πετρελαίου προχώρησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με την Ινδία, σε αντάλλαγμα με την αποθήκευση «μαύρου χρυσού» στο σύμπλεγμα δεξαμενών υπόγειας αποθήκευσης που κατασκευάζει η δεύτερη.
Όπως γράφει ο ιστότοπος οικονομικού σχολιασμού Zero Hedge, η συμφωνία είναι αποτέλεσμα του μεγάλου ημερήσιου πλεονάσματος πετρελαίου που παράγεται διεθνώς - το οποίο η παγκόσμια κοινότητα είναι πολύ μικροπρεπής για να περιορίσει - οδηγώντας σε μεγαλύτερη κρίση των τιμών του «μαύρου χρυσού» όσο οι χώροι αποθήκευσής του θα λιγοστεύουν, ακόμα και μέχρι τα 10 δολάρια το βαρέλι.
Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Abu Dhabi (ADNOC) των ΗΑΕ και της Ινδίας και περιλαμβάνει την αποθήκευση πετρελαίου της πρώτης σε νέα εγκατάσταση στρατηγικής αποθήκευσης πετρελαίου της Ινδίας, η οποία θα λαμβάνει δωρεάν τα δύο τρίτα αυτού.
Η Ινδία, που είναι σχεδόν απόλυτα εξαρτημένη από εισαγωγές αργού πετρελαίου για την ικανοποίηση των σχετικών αναγκών της, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΗΑΕ χτίζοντας σταδιακά ένα τεράστιο υπόγειο σύμπλεγμα δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 5,33 εκατ. βαρελιών, για την προστασία της από τις τιμές και τη διαθεσιμότητα του «μαύρου χρυσού».
Η ADNOC στοχεύει να της διατεθεί από την Ινδία το ήμισυ της χωρητικότητας του νέου υπόγειου συμπλέγματος αποθήκευσης στη Μάγκαλόρ - συνολικής χωρητικότητας 1,5 εκατ. τόνων - πρακτικά προσφέροντας ως αντάλλαγμα δωρεάν 4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης