Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στην Ντόχα συναντώνται αύριο οι υπουργοί Πετρελαίου Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας

Bloomberg: Στην Ντόχα συναντώνται αύριο οι υπουργοί Πετρελαίου Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας
Τον περασμένο μήνα η Σαουδική Αραβία, η Βενεζουέλα, η Ρωσία και το Μεξικό πραγματοποίησαν συνάντηση στη Βιέννη για το πετρέλαιο
Στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, πρόκειται να συναντηθούν αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 οι υπουργοί Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας (εντός OPEC) και της Ρωσίας (εκτός OPEC), Ali al-Naimi και Alexander Novak, αντίστοιχα, για τη συζήτηση των πρόσφατων εξελίξεων στη διεθνή αγορά πετρελαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg, στη συνάντηση θα παραστεί εκπρόσωπος και της Βενεζουέλας (εντός OPEC).
Τις τελευταίες ημέρες, έχουν πολλαπλασιαστεί οι ειδησεογραφικές αναφορές για επίσημες ή μυστικές συναντήσεις αξιωματούχων χωρών του OPEC και έτερων μεγάλων πετρελαιο-παραγωγών χωρών, στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν τεχνητό έλλειμμα προσφοράς στην αγορά - και άνοδο της τιμής του «μαύρου χρυσού» - μέσω συντονισμένης μείωσης παραγωγής.
Τον περασμένο μήνα η Σαουδική Αραβία, η Βενεζουέλα, η Ρωσία και το Μεξικό πραγματοποίησαν συνάντηση στη Βιέννη για το ίδιο ζήτημα, δίχως να καταλήξουν σε συμφωνία.
Η συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο κεκλεισμένων των θυρών, υπό την αιγίδα του υπουργού Πετρελαίου του Κατάρ (εντός OPEC).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης