Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καταστροφή» για την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ένα Brexit προειδοποιούν Γερμανοί εργοδότες και βιομήχανοι

tags :
«Καταστροφή» για την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ένα Brexit προειδοποιούν Γερμανοί εργοδότες και βιομήχανοι
Οι πρόεδροι της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων και της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών ζητούν «συγκεκριμένη πρόοδο» από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Δυό από τα ισχυρότερες επιχειρηματικές ενώσεις στη Γερμανία τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της παραμονής της Μ.Βρετανίας στην ΕΕ προειδοποιώντας ότι αν συμβεί το αντίθετό οι ζημιές για την κοινή αγορά της ΕΕ θα είναι τεράστιες και μπορεί τελικά να προκληθεί γενικό αδιέξοδο.
Ταυτόχρονα επεσήμαναν ότι είναι κομβικής σημασίας για την αγορά της ΕΕ και την οικονομία η ικανοποιητική, δια της αλληλεγγύης, αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Ένα ενδεχόμενο Brexit θα προκαλέσει σεισμό σε όλη την ενιαία αγορά της ΕΕ προκαλώντας αδιέξοδο, προειδοποίησε ο Ulrich Grillo, επικεφαλής της Ομοσπονδίας των Γερμανών Βιομηχάνων (BDI).
«Μια έξοδος θα είναι όχι μόνο ένα σοκ για την κοινή εσωτερική αγορά, αλλά πάνω απ 'όλα ένα ισχυρό μήνυμα εναντίον της Ευρώπης.
Από τη σκοπιά της γερμανικής οικονομίας, υπάρχει μόνο ένα μήνυμα προς τη Βρετανία: μείνετε στην ΕΕ, σας συμφέρει» κατέληξε ο Grillo.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών (BDA), Ingo Kramer, τόνισε ότι η Γερμανία συμμερίζεται ορισμένα από τα αιτήματα της Βρετανίας στην αναδιαπράγματευση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σχέση της με την ΕΕ, όπως είναι πχ η μείωση της γραφειοκρατίας στην ΕΕ και η μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά ορισμένα άλλα ζητήματα, όπως είναι η «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας είναι πολύ ευαίσθητα» εκτίμησε.
Ο Kramer αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση και υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει περισσότερη αλληλεγγύη και τάχθηκε υπέρ της χορήγησης μεγαλύτερης βοήθειας προς τις χώρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος και του καλύτερου ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.
Και οι δύο απυήθηναν έκκληση προς τους ηγέτες της ΕΕ να επιδιώξουν να επιτευχθεί «συγκεκριμένη πρόοδος» και στα δύο αυτά θέματα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη της εβδομάδας.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης