Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Αυξημένοι οι καθοδικοί κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία και λόγω Κίνας - Τι δείχνουν τα πρακτικά

tags :
Fed: Αυξημένοι οι καθοδικοί κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία και λόγω Κίνας - Τι δείχνουν τα πρακτικά
Εναλλακτικές «οδούς» για την αύξηση των επιτοκίων συζήτησαν τα στελέχη της Fed τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα πρακτικά
Αυξημένους καθοδικούς κινδύνους για την αμερικανική οικονομία διαβλέπουν τα στελέχη της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26-27 Ιανουαρίου.
Στο πλαίσιο της FOMC συζητήθηκε εναλλακτικοί «οδοί» για τα αμερικανικά επιτόκια, καθώς οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες είναι πιο «σφιχτές» και ενδέχεται να επιφέρουν πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι η αύξηση των επιτοκίων είναι άμεσα συνυφασμένη με τα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία η FOMC παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς.
Σημειώνεται ότι αν και τα περισσότερα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν ικανοποίηση για τις συνθήκες και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, οι αντιδράσεις δεν ήταν οι ίδιες και για τον πληθωρισμό με έναν αριθμό αξιωματούχων να δηλώνει «αβέβαιος» για τις προσδοκίες για αυτόν.
Πάντως, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός θα αγγίξει το «πολυπόθητο» 2% σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, καθώς οι πιέσεις από τις τιμές του πετρελαίου και την ισοτιμία του δολαρίου υποχωρήσουν.
Αρκετοί φαίνεται ότι ήταν και αυτή που υπογράμμισαν τον κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία από την επιβράδυνση του κινεζικού ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης