Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιόπιστη συμφωνία για την Μ. Βρετανία ζήτησε από τους 28 ηγέτες ο David Cameron

Αξιόπιστη συμφωνία για την Μ. Βρετανία ζήτησε από τους 28 ηγέτες ο David Cameron
Αναμένονται διμερείς συναντήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού με όσους έχουν εκφράσει αντιρρήσεις
Χρειάζομαι μια αξιόπιστη συμφωνία για να απευθυνθώ στους Βρετανούς ψηφοφόρους τόνισε προς τους ηγέτες της ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προσχεδίου συμφωνίας ΕΕ - Μ. Βρετανίας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Ο Cameron έκανε λόγο για μία συμφωνία η οποία θα διευθετήσει «για μια γενιά» το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως όμως σημειώνει το BBC δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτού γύρου συζήτησης για τη συμφωνία έχει εξευρεθεί λύση για τα ζητήματα - αγκάθια στα οποία υπήρχαν διαφωνίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Cameron πιθανώς να προχωρήσει σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών - μελών της ΕΕ που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, επί σημείων του προσχεδίου σε μια προσπάθεια αυτές να υπερσκελιστούν γρήγορα.
Η συζήτηση για τη συμφωνία ΕΕ - Μ. Βρετανίας θα συνεχιστεί αμέσως μετά το δείπνο εργασίας, όπου επί τάπητος έχει τεθεί το προσφυγικό, και θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης