Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Δεν έχει υπάρξει «πραγματική πρόοδος» στις συζητήσεις για τη συμφωνία ΕΕ - Μ. Βρετανίας

BBC: Δεν έχει υπάρξει «πραγματική πρόοδος» στις συζητήσεις για τη συμφωνία ΕΕ - Μ. Βρετανίας
Παραμένουν ανοιχτά αρκετά ζητήματα υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές
Δεν έχει επιτευχθεί «πραγματική πρόοδος» στη συζήτηση που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα μεταξύ των 28 ηγετών στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία ΕΕ - Μ. Βρετανίας, διέρρεαν αργά το βράδυ της Πέμπτης πηγές της Downing Street όπως μετέδιδε το BBC.
Το θέμα κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου συζητήσεων στη Σύνοδο και διαπιστώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «σημαντικές διαφορές σε μια σειρά από ζητήματα».
Ο David Cameron επιδιώκει να «κλείσει» τη συμφωνία με όσες μεταρρυθμίσεις έχει διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, το γρηγορότερο δυνατό προκειμένου έχει αρκετό χρόνο να την παρουσιάσει στους Βρετανούς πολίτες ενόψει του δημοψηφίσματος που αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στον Ιούνιο.
Εντούτοις, οι περικοπές που το Λονδίνο θέλει να συμπεριληφθούν στη συμφωνία ως προς την παροχή επιδομάτων στους, εκ των χωρών - μελών της ΕΕ, μετανάστες έχουν προκαλέσει την αντίδραση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως της ανατολικής Ευρώπης, με αιχμή ιδιαίτερα τα επιδόματα για τα παιδιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης