Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρυξέλλες: Τι προβλέπει η συμφωνία των 28 της ΕΕ για την Μ. Βρετανία - Κερδισμένος ο Cameron

Βρυξέλλες: Τι προβλέπει η συμφωνία των 28 της ΕΕ για την Μ. Βρετανία - Κερδισμένος ο Cameron
Εξαιρείται το Ηνωμένο Βασίλειο από την δέσμευση για περαιτέρω πολιτική ένωση με την ΕΕ
Η Μ.Βρετανία δεν είναι δεσμευμένη για περαιτέρω πολιτική ένωση με την ΕΕ, αναφέρει η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ ΕΕ και Μ. Βρετανίας.
Μάλιστα, οι 28, όπως προκύπτει από το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, συμφώνησαν ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη εξαίρεσης θα ενταχθεί και στις συνθήκες της ΕΕ στην επόμενη αναθεώρησή τους σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις έτσι ώστε να είναι σαφές ότι οι αναφορές σε ακόμη μεγαλύτερη πολιτική ένωση δεν αφορούν στη Βρετανία.
Επίσης, προβλέπεται ότι τα κράτη μέλη μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση μεταναστών-εργαζομένων από την ΕΕ σε άλλη χώρα της Ένωσης σε επιδόματα για 4 χρόνια από έναρξη εργασίας τους στην φιλοξενούμενη χώρα και ότι ο περιορισμός αυτός θα έχει διαβαθμίσεις από τον ολικό αποκλεισμό μέχρι την πλήρη πρόσβαση, ανάλογα με το κατά πόσο ο εργαζόμενος-μετανάστης θα κρίνεται ότι έχει ενσωματωθεί στην αγορά εργασίας της χώρας φιλοξενίας.
Η απόφαση αυτή θα έχει περιορισμένη διάρκεια και θα εφαρμοστεί σε εργαζόμενους από την ΕΕ που μόλις φθάνουν σε άλλη χώρα της ΕΕ για 7 χρόνια και όχι δυνατότητα παράτασης για τρία συν τρία χρόνια, όπως αρχικώς είχε ζητήσει το Λονδίνο.
Επιδόματα παιδιών δεν θα δικαιούνται όσοι μετανάστες πάνε να εργαστούν στη Βρετανία μετά την έναρξη ισχύος του νόμου στη Βρετανία, ακόμη και αν προέρχονται από χώρες-μέλη της Ε.Ε.
Τα επιδόματα θα διατηρηθούν μόνο για τους υφιστάμενους μετανάστες που ήδη ζουν και εργάζονται στη Βρετανία.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης