Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση της Τουρκίας στις ΗΠΑ για άνευ όρων στήριξη στον πόλεμο κατά των Κούρδων - Σε δίλημμα οι ΗΠΑ;

Έκκληση της Τουρκίας στις ΗΠΑ για άνευ όρων στήριξη στον πόλεμο κατά των Κούρδων - Σε δίλημμα οι ΗΠΑ;
Το μοναδικό που προσμένουμε από τις ΗΠΑ, τη σύμμαχο μας, είναι να στηρίξει άνευ όρων την Τουρκία
Την ώρα που η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο με τους κούρδους της Συρίας, τους οποίους υπερασπίζεται ανοικτά η Ουάσιγκτον, ο τούρκος  πρωθυπουργός κάλεσε τις ΗΠΑ «να προσφέρουν την άνευ όρων υποστήριξή τους στη μάχη εναντίον των Κούρδων μαχητών της Συρίας».
«Το μοναδικό που προσμένουμε από τις ΗΠΑ, τη σύμμαχο μας, είναι να στηρίξει άνευ όρων την Τουρκία» είπε ο Ahmet Davutoglu κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την πεντάωρη σύσκεψη με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Όταν 28 ζωές Τούρκων πολιτών χάνονται σε μία τρομοκρατική επίθεση το μόνο που προσμένουμε από εκείνους είναι να πουν ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Τουρκίας είναι μια απειλή εναντίον τους».
Στο μεταξύ, οι σχέσεις των δύο χωρών διαβαίνουν δύσκολα μονοπάτια μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προβαίνουν σε αντικρουόμενες ανακοινώσεις για την κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία (YPG), λέγοντας παράλληλα πως το να χρησιμοποιούνται τέτοιες ομάδες στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί ένδειξη αδυναμίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης