Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας και οι δηλώσεις Erdogan - Putin γιγαντώνουν το πρόβλημα

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας και οι δηλώσεις Erdogan - Putin γιγαντώνουν το πρόβλημα
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να διενεργεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία και ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανέφερε ότι ο στρατός της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να διενεργεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία και ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανέφερε ότι ο στρατός της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.
Με επίκεντρο την Συρία οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας όλο και κλιμακώνονται ενώ ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν…μήπως η Τουρκία μπλέξει και το ΝΑΤΟ στο πόλεμο στην Συρία.
«Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διενεργεί στρατιωτικές επιχειρήσεις, όχι μόνο στη Συρία, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, η οποία φιλοξενεί τρομοκρατικές ομάδες που απειλούν το τουρκικό κράτος, προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) όπως μεταδίδει το Russia Today και η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία και τους τόπους όπου βρίσκονται τρομοκρατικές οργανώσει.
Η στάση της Τουρκίας δεν έχει «απολύτως καμία σχέση με τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας των κρατών ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.
«Αντίθετα, αυτό έχει να κάνει με τη θέληση της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματά της και την κυριαρχίας της», πρόσθεσε.
Ο Erdogan προειδοποίησε ότι η κυβέρνησή του θα  λάβει πρωτοβουλίες ώστε να προστατεύσει την τουρκική κυριαρχία.
«Κανείς δεν μπορεί να περιορίζει το δικαίωμα της Τουρκίας στην αυτοάμυνα κατά της τρομοκρατίας» αναφερόμενος στο τρομοκρατικό χτύπημα στις 17 Φεβρουαρίου όπου σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι εκ των οποίων 22 πιλότοι της τουρκικής αεροπορίας.
Οι τουρκικές δυνάμεις θεωρούν το κουρδικό κόμμα (YPG), τρομοκρατική οργάνωση.
Οι βομβαρδισμοί στόχων του κουρδικού YPG, που είναι η στρατιωτική πτέρυγα του κόμματος Ένωση της Δημοκρατίας (PYD), θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ καθώς χτυπούν το  ισλαμικό κράτος (IS, Daesh, πρώην ISIS / ISIL).

Putin: Ο στρατός της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να ανταποκριθούν γρήγορα και με επάρκεια σε οποιαδήποτε απειλή, να σταματήσουν κάθε πρόκληση και επιθετικές πράξεις» ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος Putin δίνοντας απάντηση στις φήμες….ότι μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος Ρωσίας και Τουρκίας.  
Το αυξημένο επίπεδο επιχειρησιακής και πολεμικής εκπαίδευσης του Στρατού των μονάδων και των σχηματισμών συστηματικά εξοπλίζονται με όπλα τελευταίας τεχνολογίας και στρατιωτικό εξοπλισμό και η ρωσική αμυντική τεχνολογία εστιάζει στην ανάπτυξη και παραγωγή προηγμένων οπλικών συστημάτων
 Οι Ρωσικές δυνάμεις στην Συρία αξίζουν το υψηλότερο βραβείο καθώς προστατεύουν τα ρωσικά εθνικά συμφέροντα και βοηθούν πολίτες.
Βοηθούν τον συριακό Στρατό και άλλες δυνάμεις να πολεμήσουν τους τρομοκράτες σε δύσκολες συνθήκες και να προστατεύσουν πολίτες από την βία και τις εχθροπραξίες»
 Πολεμώντας στην Μέση Ανατολή οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας προστατεύουν τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταστρέφοντας ισλαμιστές που ανοιχτά κατονομάζουν την χώρα μας ως εχθρό τους και δεν κρύβουν τα σχέδια τους να επεκταθούν στο έδαφος της Ρωσίας.
 Πάντα ψάχνουμε να λύσουμε τις διαφορές με πολιτικά και διπλωματικά μέσα, συνέχεια συνεισφέρουμε στην σταθεροποίηση της κατάστασης σε διάφορες χώρες και βοηθάμε στην επίλυση σοβαρών διενέξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης