Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faymann (Αυστρία): Η Merkel έχει τα εσωκομματικά της προβλήματα να λύσει αντί να ασχολείται με τα αυστριακά σύνορα

Faymann (Αυστρία): Η Merkel έχει τα εσωκομματικά της προβλήματα να λύσει αντί να ασχολείται με τα αυστριακά σύνορα
Ο Faymann είναι επικριτικός και απέναντι στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση,
Την απάντησή του στην επικριτική στάση του Βερολίνου που κατηγορεί την Αυστρία για αδιάλλακτη στάση στο προσφυγικό έδωσε ο αυστριακός καγκελάριος Werner Faymann στην εφημερίδα Kleine Zeitung.
«Η κριτική του Βερολίνου είναι έκφραση μιας ενδογερμανικής συζήτησης», τονίζει αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαφωνίες των χριστιανοδημοκρατών της A. Merkel αλλά και στις διαφωνίες μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας.
Ο αυστριακός καγκελάριος υπεραμύνθηκε τις αποφάσεις της κυβέρνησής του για πλαφόν στην εξέταση αιτημάτων χορήγησης ασύλου, αλλά και στην θέσπιση ορίου 3.200 προσφύγων, στους οποίους επιτρέπεται καθημερινά να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία.
Ο Faymann είναι επικριτικός και απέναντι στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, το οποίο, όπως ισχυρίζεται «από τη μια πλευρά σταματά την τακτική της «επαναπροώθησης» και από την άλλη ζητά να επιτρέπεται η διέλευση σε όσους πρόσφυγες δέχεται στο έδαφός της η Γερμανία».
Σε περίπτωση που οι χώρες στην λεγόμενη Βαλκανική οδό εντείνουν ακόμα περισσότερο τους συνοριακούς ελέγχους ή κλείσουν τα σύνορά τους τότε οι διακινητές θα αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές, εκτιμούν οι ευρωπαϊκές αρχές.
Ενδεικτικό είναι ωστόσο ότι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής περίπου 800 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα Σλοβενίας-Αυστρίας, ενώ πολύ κάτω του ορίου των 80 παρέμειναν οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία, μιας και δεν ξεπέρασαν τις 18, σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία.
Χθες, μετά την εφαρμογή των αμφιλεγόμενων αυστριακών μέτρων έφθασαν στο αυστριακό συνοριακό φυλάκιο Σπίλφελντ 396 πρόσφυγες, από τους οποίους μόλις 12 κατέθεσαν αίτηση χορήγησης ασύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης