Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την Morgan Stanley και Goldman Sachs και η Deutsche bank μειώνει το προσωπικό στο investment banking

tags :
Μετά την Morgan Stanley και Goldman Sachs και η Deutsche bank μειώνει το προσωπικό στο investment banking
Η Morgan Stanley μείωσε κατά 25% τα στελέχη στο τμήμα σταθερού εισοδήματος, ενώ η Goldman Sachs δήλωσε τον Ιανουάριο ότι θα προβεί σε προσαρμογές
Συνολικά 75 στελέχη – αναλυτές αγορών απέλυσε η Deutsche Bank.
Οι περικοπές εστιάστηκαν στην μονάδα διαπραγμάτευσης σταθερού εισοδήματος της τράπεζας, η οποία ασχολείται με προϊόντα όπως τα ομόλογα και οι συμβάσεις ανταλλαγής επιτοκίων repos.
Η Deutsche bank απασχολεί διεθνώς 4800 άτομα σε όλο τον κόσμο στο σκέλος των επενδύσεων.
Η αύξηση του κόστους, ο ανταγωνισμός από τις τράπεζες των ΗΠΑ και οι ασταθείς αγορές έχουν καταστήσει τα παραδοσιακά επιχειρηματικά  μοντέλα επενδυτικής τραπεζικής λιγότερο επικερδή.
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ζημίες ύψους 7,4 δισ για το 2015, και η τιμή της μετοχής της τράπεζας Φρανκφούρτη, βρέθηκε σε χαμηλά πολλών ετών.
Ήταν μια βίαιη χρονιά για τους trader σταθερού εισοδήματος.
Η Morgan Stanley μείωσε κατά 25% τα στελέχη στο τμήμα σταθερού εισοδήματος, ενώ η Goldman Sachs δήλωσε τον Ιανουάριο ότι θα προβεί σε προσαρμογές για την αντιμετώπιση των κυκλικών πιέσεων.
Οι top 10 παγκόσμιες τράπεζες έχουν ήδη μειώσει κατά 30% τους εργαζομένους τους στα τμήματα σταθερού εισοδήματος ενώ η αντίστοιχη μείωση στα στελέχη που ασχολούνται με τις μετοχές είναι 16%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης