Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση άνω του 4% στο πετρέλαιο μετά από δηλώσεις Αράβων υπουργών Πετρελαίου - Στα 33,28 δολ. το Brent

Πτώση άνω του 4% στο πετρέλαιο μετά από δηλώσεις Αράβων υπουργών Πετρελαίου - Στα 33,28 δολ. το Brent
«Αστεία» χαρακτήρισε την πολυ-διαφημισμένη συμφωνία Ρωσίας-OPEC για «πάγωμα» παραγωγής ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου
Ισχυρή πτώση άνω του 4% κατέγραψε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 το πετρέλαιο στο πλαίσιο της συνήθους υψηλής μεταβλητότητάς του, έχοντας υποχωρήσει μέχρι 5% μετά τις δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου Ali Al-Naimi ότι το μεσανατολικό βασίλειο αποκλείεται να προχωρήσει σε μείωση παραγωγής «μαύρου χρυσού».
Όπως είπε ο ίδιος, η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και OPEC για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στο υψηλότατο επίπεδο του Ιανουαρίου 2016 - με ημερήσιο πλεόνασμα τουλάχιστον 1 εκατ. βαρελιών - στόχο έχει την τόνωση της ζήτησης, που υποτίθεται ότι θα απορροφήσει το υπολειπόμενο πλεόνασμα της ζήτησης.
«Αστεία» χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πολυ-διαφημισμένη συμφωνία ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδίδει το ιρανικό φοιτητικό ειδησεογραφικό δίκτυο ISNA, καθώς δεν επιτρέπει στη χώρα να ανακτήσει το μερίδιο που κατείχε στη διεθνή αγορά πετρελαίου πριν την επιβολή των κυρώσεων της Δύσης εναντίον του.
Τελικά, η προθεσμιακή τιμή Απριλίου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων InterContinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου υποχώρησε κατά 4,06% ή κατά 1,41 δολάρια ΗΠΑ, για να περιοριστεί στα 33,28 δολάρια ανά βαρέλι με χαμηλό ημέρας τα 33,09 δολάρια.
Μεγαλύτερη πτώση 4,67% ή 1,56 δολάρια κατέγραψε η προθεσμιακή τιμή Απριλίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να υποχωρήσει στα 31,83 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χαμηλό ημέρας στα 31,63 δολάρια.
Σε μια είδηση και με πολιτικό ενδιαφέρον, οι εξαγωγές πετρελαίου από τις περιοχές του βορείου Ιράκ που κατοικούνται από Κούρδους θα σταματήσουν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, αποστερώντας τους τη βασική πηγή εσόδων τους.
Παγκοσμίως, το ημερήσιο πλεόνασμα παραγωγής πετρελαίου (σε σύγκριση με τη ζήτηση) υπολογίζεται μεταξύ 1 και 2 εκατ. βαρελιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης