Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Putin – Assad για την κρίση στη Συρία – Διαβεβαιώσεις ότι το καθεστώς θα συμβάλει στην εκεχειρία

tags :
Επικοινωνία Putin – Assad για την κρίση στη Συρία – Διαβεβαιώσεις ότι το καθεστώς θα συμβάλει στην εκεχειρία
Έτοιμη η Ρωσία να συμβάλλει στην εφαρμογή της παύσης πυρός διαμηνύει το Κρεμλίνο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al Assad είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin για τις τελευταίες εξελίξεις στην κρίση της Συρίας και ενόψει της παύσης των εχθροπραξιών που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Assad διαβεβαίωσε τον Putin πως θα συνδράμει στην εφαρμογή της παύσης πυρός -τη προθυμία της για την οποία «επανεπιβεβαίωσε» η Δαμασκός.
Ο Putin φέρεται να διαμήνυσε στον πρόεδρο της Συρίας πως η Ρωσία «είναι έτοιμη να βοηθήσει στην εφαρμογή της παύσης πυρός», ενώ αναφέρεται ότι και οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την «σημασία συνεχούς και χωρίς υποχωρήσεις καταπολέμησης της ISIS, του Μετώπου αλ Νούσρα και άλλων τραμοκρατικών ομάδων».
«Η συνεργασία για τη Συρία ενισχύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ» τόνισε επιπλέον το Κρεμλίνο.
Πάντως οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία διατυπώνουν επιφυλάξεις για τις προθέσεις του καθεστώτος, υποστηρίζοντας επιπλέον πως δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για εκεχειρία και ότι ο Assad και η Ρωσία θα συνεχίσουν τις επιθέσεις «με το πρόσχημα πως πλήττουν τρομοκρατικές οργανώσεις».
Σημειώνεται πως από τον πόλεμο στη Συρία που έχει εισέλθει στον πέμπτο χρόνο του, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι ενώ άλλα 11 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης