Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος μέχρι 4% για το πετρέλαιο μετά από έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου - Στα 34,63 δολ. το Brent

Άνοδος μέχρι 4% για το πετρέλαιο μετά από έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου - Στα 34,63 δολ. το Brent
Η ζήτηση για βενζίνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από 5% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε σύγκριση με 12 μήνες πριν
Κέρδη πραγματοποίησε τελικά το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές προς το τέλος της ημέρας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Την άνοδο των τιμών του πετρελαίου ώθησε ιδιαίτερα η ανακοίνωση επίσημων στοιχείων στις ΗΠΑ για υγιή αύξηση της ζήτησης βενζίνης, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στη χώρα αυξήθηκαν εκ νέου την περασμένη εβδομάδα κατά 3,5 εκατ. βαρέλια σε ιστορικό ρεκόρ 507 εκατ. βαρελιών.
Συγκεκριμένα, η ζήτηση για βενζίνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από 5% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε σύγκριση με 12 μήνες πριν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησαν κάτω από το πρόσφατο ιστορικό ρεκόρ τους.
Η προθεσμιακή τιμή Απριλίου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων InterContinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου κατέγραψε κέρδη 4,06% ή 1,35 δολαρίων ΗΠΑ, για να ανέλθει στα 34,63 δολάρια ανά βαρέλι.
Ενδοσυνεδριακά, το Brent κατέγραψε μεγάλο εύρος διακύμανσης 2,26 δολαρίων, έχοντας κατέλθει μέχρι τα 32,37 δολάρια.
Μικρότερη άνοδο 1,54% ή 49 σεντς κατέγραψε η προθεσμιακή τιμή Απριλίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ανέλθει στα 32,36 δολάρια, στο ανώτερο όριο της ημέρας.
Ενδοσυνεδριακά, το WTI υποχώρησε μέχρι τα 30,56 δολάρια ανά βαρέλι.
Η διεθνής αγορά «μαύρου χρυσού» ακόμα δείχνει να αδυνατεί να συμφωνήσει για το αν η επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC για «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στο επίπεδο του Ιανουαρίου 2016 θα προκαλέσει τελικά την πολυπόθητη - από τις πετρελαιο-παραγωγούς χώρες - άνοδο των τιμών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης