Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε θετικό έδαφος οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες, μετά την ανακοίνωση για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες, μετά την ανακοίνωση για την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Στο +0,63% ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq
Σε θετικό έδαφος βρίσκονται σήμερα, Παρασκευή, οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα αποτελέσματα για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το δ’ τρίμηνο του 2015.
Ειδικότερα, ανώτερη των εκτιμήσεων ήταν η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή.
Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 1% το τέταρτο τρίμηνο του 2015 έναντι ανάπτυξης 0,7% και ενώ αναλυτές εκτιμούσαν μικρότερη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, ήτοι 0,4%.
Η καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 2% το εξεταζόμενο διάστημα, όμως ήταν μικρότερη της αρχικής εκτίμησης για άνοδο 2,2%.
Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 2,7% έναντι 2,5% που εκτιμούνταν αρχικά, με τις εισαγωγές να υποχωρούν κατά 0,6%.
Ο πληθωρισμός μετρούμενος με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε στο 0,4% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2015, έναντι αρχικής εκτίμησης για άνοδο 0,1%.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται, ως είναι λογικό, η σύνοδος της G20, με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) να καλεί τους G20 να καταλήξουν σε μια επείγουσα πολιτική απάντηση για την «παραπαίουσα» ανάπτυξη, απηχώντας παρόμοια έκκληση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές, έδωσε θετική ώθηση στις αγορές.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 16:33, άνοδο 0,54% καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, διαμορφούμενος στις 16.780 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στο +0,63% και τις 4.611 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,48%, στις 1.961 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης