Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή υποχώρηση με εναλλαγές προσήμου και μεγάλη διακύμανση στο πετρέλαιο - Στα 35,29 δολ. το Brent

Μικρή υποχώρηση με εναλλαγές προσήμου και μεγάλη διακύμανση στο πετρέλαιο - Στα 35,29 δολ. το Brent
Διακοπή λειτουργίας πετρελαιαγωγών στο Ιράκ και στη Νιγηρία για δύο εβδομάδες, με συνέπεια τη μείωση της παγκόσμιας τροφοδοσίας κατά 800 χιλ. βαρέλια ημερησίως
Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, σε μια ημέρα με συχνές εναλλαγές προσήμου και αξιόλογη διακύμανση.
Στις ειδήσεις της ημέρας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιλαμβάνεται η διακοπή της λειτουργίας πετρελαιαγωγών στο Ιράκ και στη Νιγηρία, με συνέπεια τη μείωση κατά 800 χιλ. βαρέλια ημερησίως στην τροφοδοσία της παγκόσμιας αγοράς με «μαύρο χρυσό», ικανή να αντισταθμίσει την πρόσφατη αύξηση παραγωγής του Ιράν μετά τον τερματισμό των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης εναντίον του.
Οι πετρελαιαγωγοί θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για δύο εβδομάδες, εξέλιξη που αναμένεται να ωφελήσει τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.
Ενδιαφέρον είχε και η είδηση, ότι ο συνολικός αριθμός των υπεράκτιων πετρελαϊκών πλατφορμών αργού πετρελαίου σε λειτουργία στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 13 - σε 400 - στο τέλος της περασμένης εβδομάδος, σε σύγκριση με 986 πλατφόρμες εν λειτουργία προ 12μήνου.
Τελικά, η προθεσμιακή τιμή Απριλίου 2016 του διεθνούς πετρελαίου αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων InterContinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου παρέμεινε αμετάβλητη στα 35,29 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 34,73 και 37,00 δολαρίων, με τα εβδομαδιαία κέρδη να διαμορφώνονται σε σχεδόν 2%.
Πτώση 0,24% ή 8 σεντς κατέγραψε η προθεσμιακή τιμή Απριλίου 2016 του πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να περιοριστεί στα 32,99 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει τιμές μεταξύ 32,66 και 34,69 δολαρίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Από την αρχή του έτους, η τιμή του WTI έχει υποχωρήσει κατά 15,80%.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης