Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα στην Ευρώπη - Μεταδόθηκε μέσω σεξουαλικής επαφής

tags :
Γαλλία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα στην Ευρώπη - Μεταδόθηκε μέσω σεξουαλικής επαφής
Ο ιός εντοπίστηκε σε μια γυναίκα ο σύντροφος της οποίας επέστρεψε απο τη Βραζιλία και ήταν φορέας του ιού 
Το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα στην Ευρώπη εντοπίστηκε στη Γαλλία το οποίο σύμφωνα με τις γαλλικές υγειονομικές αρχές μεταδόθηκε μέσω σεξουαλικής επαφής σε γυναίκα ο σύντροφος της οποίας είχε ταξιδέψει στη Βραζιλία.
Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Εποπτείας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας (IVS) διευκρίνισε ότι η γυναίκα αποτελεί το πρώτο κρούσμα του ιού που εντοπίζεται στη χώρα.
«Πρόκειται για γυναίκα που δεν ταξίδεψε. Ο σύντροφός της ήλθε από τη Βραζιλία, για τον λόγο αυτόν εξετάσθηκε», δήλωσε ο γάλλος αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας και των δύο εξελίσσεται καλά.
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι εξετάζονται 14 περιπτώσεις πιθανής μετάδοσης του ιού Zίκα μέσω σεξουαλικής επαφής, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και έγκυες.
Η Mari Claire Patti, ειδική για τις ασθένειες που μεταδίδονται μέσω εντόμων στο IVS, δήλωσε ότι η παρούσα επιδημία του ιού Ζίκα επιβεβαιώνει την υπόθεση της μετάδοσης μέσω της σεξουαλικής επαφής, η οποία είχε θεωρηθεί πιθανή κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της επιδημίας στην Πολυνησία κατά την περίοδο 2013-2014, οπότε ο ιός είχε εντοπισθεί στο σπέρμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης