Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες συμφώνησαν να μην αυξήσουν την παραγωγή τους το 2016

Putin: Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες συμφώνησαν να μην αυξήσουν την παραγωγή τους το 2016
Στον απόηχο της συμφωνίας για «πάγωμα» της παραγωγής μεταξύ της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Βενεζουέλας
Ότι οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες συμφώνησαν να μην αυξήσουν την παραγωγή τους το 2016 υπογράμμισε ο Vladimir Putin, πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τον ρώσο ηγέτη, η απόφαση των πετρελαϊκών εταιρειών έρχεται στον απόηχο της προκαταρκτικής συμφωνίας της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Βενεζουέλας, τον Φεβρουάριο του 2016, να «παγώσουν» την παραγωγή τους.
«Ο σκοπός της σημερινής (1/3) συνάντησής μας είναι να ακούσω και προσωπικά της δέσμευσή σας, ότι η παραγωγή δεν θα αυξηθεί», υποστήριξε ο Vl. Putin, μιλώντας σε εκπροσώπους των εταιρειών, με τους οποίους είχε συνάντηση.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η συμφωνία των χωρών για «πάγωμα» της παραγωγής αφορά στα επίπεδα που αυτή βρισκόταν στις 11 Ιανουαρίου.
Την εν λόγω ημερομηνία, η παραγωγή βρισκόταν κοντά στα υψηλά ιστορικά τόσο για τη Ρωσία, όσο και για τη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης