Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νικητές Clinton και Trump στις εκλογές της «Σούπερ Τρίτης» - Κέρδισαν από επτά Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Νικητές Clinton και Trump στις εκλογές της «Σούπερ Τρίτης» - Κέρδισαν από επτά Πολιτείες
Αποφασιστικό βήμα και για τους δύο για την οριστική τους επικράτηση τους στα κόμματα τους
Νικητές της εκλογικής αναμέτρησης της «Σούπερ Τρίτης» αναδείχθηκαν η Hillary Clinton και ο Donald Trump καθώς σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, και οι δύο κέρδισαν από επτά Πολιτείες.
Η νίκη τους αυτή αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να πάρουν το χρίσμα από τα κόμματα τους προκειμένου να διεκδικήσουν το προεδρικό αξίωμα.
Βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων ο Trump κέρδισε στην Αλαμπάμα, στο Άρκανσο, στη Τζόρτζια, στη Μασαχουσέτη, στο Τενεσί, στο Βερμόντ και στη Βιρτζίνια ενώ έχασε τις Πολιτείες του Τέξας και της Οκλαχόμα από τον Ted Cruz και την Πολιτεία της Μινεσότα από τον Marco Rubio.
Από την πλευρά των Δημοκρατικών, η Clinton κέρδισε στην Αλαμπάμα, στο Άρκανσο, στη Τζόρτζια, στη Μασαχουσέτη, στο Τενεσί, το Τέξας, στη Βιρτζίνια και στην αμερικανική Σαμόα ενώ έχασε από τον Bernie Sanders σε Βέρμοντ, Οκλαχόμα, Μινεσότα και Κολοράντο.
Κατόπιν αυτών των αποτελεσμάτων ο Sanders υποστήριξε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια του και ότι δεν αποχωρεί από τη μάχη για να διεκδικήσει το χρίσμα και στις 35 Πολιτείες, στις οποίες θα συνεχιστεί η κούρσα.
Σε δηλώσεις του ο Trump αυτοπροβλήθηκε ως ένας «ενωτικός» υποψήφιος, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει την κατηγορία πως διχάζει τους Ρεπουμπλικάνους και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διάσπαση του κόμματος.
«Μόλις τελειώσει όλο αυτό, θα καταδιώξω μόνο ένα πρόσωπο, την Hillary Clinon» είπε ο Trump.
Αλλά και η Clinton έβαλε κατά του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.
«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών ποτέ δεν ήταν υψηλότερο και το επίπεδο της ρητορικής που ακούμε από την άλλη πλευρά ποτέ δεν ήταν χαμηλότερο.
Κάθε προσπάθεια να διχαστεί η Αμερική ανάμεσα σε εμάς κι αυτούς είναι λάθος και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να έχει αποτέλεσμα» υποστήριξε η Clinton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης