Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Έκτακτη οικονομική συνδρομή 700 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Business Insider: Έκτακτη οικονομική συνδρομή 700 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
Η νέα οικονομική βοήθεια θα κατευθυνθεί στην αγορά τεντών και άλλων καταφυγίων, φαγητού, ιατρικής συνδρομής και άλλων βασικών υπηρεσιών
Μεγάλη έκτακτη οικονομική ενίσχυση 700 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 ότι θα παράσχει προς τις επηρεαζόμενες από την προσφυγική κρίση χώρες η Ευρωπαϊκή Ένωση - κυρίως προς την Ελλάδα - που αντιστοιχεί σε οικονομική ενίσχυση αναπτυσσόμενων χωρών που έχουν πληγεί από καταστροφές.
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του ο ιστότοπος επιχειρηματικών ειδήσεων Business Insider, προσθέτοντας ότι αν η σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκριθεί ως έχει, θα διοχετευθούν 300 εκατ. ευρώ το 2016 για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από τον ετήσιο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 155 δισ. ευρώ, καθώς και επιπλέον 200 εκατ. ευρώ το 2017 και ακόμα 200 εκατ. το 2018.
Το Business Insider επισημαίνει, ότι αν και η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από κάποια οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, έχει παραπονεθεί ότι η συνδρομή από την Ε.Ε. έχει υπάρξει ανεπαρκής.
Η νέα οικονομική βοήθεια θα κατευθυνθεί στην αγορά τεντών και άλλων καταφυγίων, φαγητού, ιατρικής συνδρομής και άλλων βασικών υπηρεσιών.
Το νέο πρόγραμμα συνδρομής της Ε.Ε. πρόκειται να καταλάβει μόνιμη θέση στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και θα χρειαστεί την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και των χωρών-μελών.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες αφίχθησαν στην Ε.Ε. το 2015, ενώ μέχρι στιγμής το 2016 έχουν καταφθάσει επιπλέον 133 χιλιάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης