Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος καταγράφηκε στις τιμές πετρελαίου λόγω μείωσης παραγωγής στις ΗΠΑ - Στα 36,90 δολ. το Brent

Ήπια άνοδος καταγράφηκε στις τιμές πετρελαίου λόγω μείωσης παραγωγής στις ΗΠΑ - Στα 36,90 δολ. το Brent
O υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Eulogio Del Pino, ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 15 πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συμμετάσχουν σε επερχόμενη σύνοδο
Ήπια άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, με το αργό πετρέλαιο WTI να παρουσιάζει την υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 5 Ιανουαρίου 2016.
Ο οργανισμός ενεργειακής πληροφόρησης των ΗΠΑ, Energy Information Administration (EIA) ανακοίνωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10,4 εκατ. βαρέλια σε 518 εκατ. βαρέλια, άνοδος τριπλάσια της αναμενόμενης (3,6 εκατ. βαρέλια).
Όμως, η παράλληλη πτώση παραγωγής στις ΗΠΑ σε επίπεδο αντίστοιχο με αυτό στο τέλος 2014 - στα 9,2 εκατ. βαρέλια στο τέλος Δεκεμβρίου 2015, από 9,6 εκατ. βαρέλια τον Απρίλιο 2015 - προσέφερε επιχειρήματα στους επενδυτές που πιστεύουν ότι οι τιμές του πετρελαίου «έχουν πιάσει πάτο».
Η προθεσμιακή τιμή Μαΐου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Intercontinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου κατέγραψε κέρδη 0,24% ή 9 σεντς, για να ανέλθει στα 36,90 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή στα 37,40 δολάρια.
Μεγαλύτερη άνοδο 0,70% ή 24 σεντς κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, που ανήλθε στα 34,64 δολάρια ανά βαρέλι, με υψηλότερη τιμή ημέρας τα 35,17 δολάρια.
Το WTI περιόρισε τις απώλειές του από την αρχή του νέου έτους σε 11,70%.
Σε δηλώσεις του την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Eulogio Del Pino ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 15 πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συμμετάσχουν σε μια επερχόμενη συνάντηση που θα συζητήσει τη συμφωνία «παγώματος» της παραγωγής πετρελαίου και τυχόν επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της τιμής του «μαύρου χρυσού».
Υπενθυμίζεται, ότι το πετρέλαιο έχει καταγράψει τεράστια υποχώρηση από τα 100 δολάρια το βαρέλι, στα οποία διαπραγματευόταν στο μέσον του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης