Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα ανά πάσα στιγμή

Βόρεια Κορέα: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα ανά πάσα στιγμή
Εντολή του Kim Jong un στις Ένοπλες Δυνάμεις
Εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της Βορείου Κορέας να είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα «ανά πάσα στιγμή» έδωσε ο ηγέτης της χώρας, Kim Yong un.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA, ο Kim Yong un διέταξε το στράτευμα να αναβαθμίσει τη στρατηγική στάση του ώστε να είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει προληπτικά χτυπήματα σε περίπτωση ανάγκης ενώ υπογράμμισε πως το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας πρέπει να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.
«Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το δικαίωμα μας στη ζωή απέναντι στην επιθετικότητα των ΗΠΑ που σπείρουν πολέμους και την καταστροφή σε άλλες χώρες είναι να ενισχύσουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο» υποστήριξε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης και κατόπιν της επιβολής νέων αυστηρών κυρώσεων από τον ΟΗΕ για την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή και την εκτόξευση πυραύλου.
Στις αιτιάσεις αυτές άμεση ήταν η απάντηση των ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ καλούν τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από προκλητικές ενέργειες που επιδεινώνουν τις εντάσεις και αντίθετα να εστιάσει στην υλοποίηση των διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεών της» ανέφερε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης