Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haber (ΕΕ): Μέχρι την 1η Ιουνίου η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει ή να περιορίσει τον αριθμό των παράτυπων μεταναστών

Haber (ΕΕ): Μέχρι την 1η Ιουνίου η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει ή να περιορίσει τον αριθμό των παράτυπων μεταναστών
Όρος να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Άγκυρας - Βρυξελλών
Μέχρι την 1η Ιουνίου η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει ή να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παράτυπων μεταναστών που περνούν στην Ευρώπη όταν θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών, δήλωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Hansjoerg Haber, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, είπε στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι οι Βρυξέλλες έχουν ήδη καταβάλει 400 εκατομμύρια ευρώ, από τα 3 δισεκατομμύρια που έχουν υποσχεθεί στην Τουρκία, προκειμένου να δαπανηθούν για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και για την κατασκευή σχολείων για τους πρόσφυγες.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Hansjoerg Haber προσέθεσε ότι έχει συμφωνήσει με τις τουρκικές αρχές ότι ένα μεγάλο μέρος από το ποσό των 3 δισ. θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες και για έργα υποδομών στις κοινότητες όπου φιλοξενούνται οι άνθρωποι αυτοί.
Συμπλήρωσε επίσης ότι η χαλάρωση των περιορισμών, δηλαδή των θεωρήσεων εισόδου, για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ευρώπη δεν θα συμβεί "αυτόματα" τον επόμενο Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης