Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Ρωσία ζητούν την έναρξη το συντομότερο των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία - Επικοινωνία Kerry - Lavrov

ΗΠΑ και Ρωσία ζητούν την έναρξη το συντομότερο των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία - Επικοινωνία Kerry - Lavrov
Οι συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη, αλλά αναβλήθηκαν έως τις 9 Μαρτίου
ΗΠΑ και Ρωσία ζητούν την έναρξη το ταχύτερο των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov και ο αμερικανός ομόλογός του John Kerry, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, απηύθυναν έκκληση για την έναρξη, του επόμενου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και σε όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια των οποίων οι ίδιοι οι Σύροι θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας τους.
Οι συνομιλίες, που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη, αλλά αναβλήθηκαν έως τις 9 Μαρτίου, για «τεχνικούς λόγους και για να δοθεί χρόνος για καλύτερη εφαρμογή της εκεχειρίας», ανέφερε ο ΟΗΕ.
Οι Kerry και Lavrov επαναβεβαίωσαν την ανάγκη για αμοιβαία συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης