Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η ΕΚΤ ελέγχει καθημερινά τα επίπεδα ρευστότητας των ιταλικών τραπεζών

tags :
Reuters: Η ΕΚΤ ελέγχει καθημερινά τα επίπεδα ρευστότητας των ιταλικών τραπεζών
Ο τραπεζικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Ιταλίας έχει υποχωρήσει κατά 28% από τις αρχές του έτους (2016)
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ελέγχει τα επίπεδα ρευστότητας ορισμένων ιταλικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων τη Banca Carige και τη Monte dei Paschi di Siena, σε καθημερινή βάση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές, με γνώση του ζητήματος.
Η ΕΚΤ ασκεί πιέσεις σε έναν αριθμό από ιταλικές τράπεζες για να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους θέση, σημειώνει το Reuters, επισημαίνοντας πως η τράπεζα μπορεί να αποφασίσει τον καθημερινό ή εβδομαδιαίο έλεγχο στα επίπεδα ρευστότητας οποιασδήποτε τράπεζας, εφόσον υπάρχουν ανησυχίες για τις καταθέσεις ή την χρηματοδότηση.
Το Reuters ήρθε σε επικοινωνία με εκπροσώπους, τόσο της ΕΚΤ, όσο και της Monte dei Paschi και της Carige, με τους μεν πρώτους να επισημαίνουν ότι ο έλεγχος είναι συνήθης πρακτική, χωρίς να απαντούν αν χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για τις ελληνικές τράπεζες, τους δε δεύτερους να αρνούνται να απαντήσουν.
Σημειώνεται ότι ο τραπεζικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Ιταλίας έχει υποχωρήσει κατά 28% από τις αρχές του έτους (2016), με τη Monte dei Paschi στο -4,7% σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου, και στο -56% από τις αρχές του έτους, ενώ τη Carige στο -8% σήμερα και στο -58% από τις αρχές του έτους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης