Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές κατά του Συνταγματικού Δικαστηρίου από τον Erdogan που αμφισβητεί την νομιμότητά του

Απειλές κατά του Συνταγματικού Δικαστηρίου από τον Erdogan που αμφισβητεί την νομιμότητά του
Η απόφαση αποφυλάκισης μέχρι τη δίκη δύο δημοσιογράφων που αποκάλυψαν σύνδεση του τουρκικού κράτους με το ISIS εξόργισε τον Τούρκο πρόεδρο
Την ίδια την ύπαρξη του Ανώατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας αμφισβήτησε οργισμένος ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan επικρίνοντας την απόφαση του να αποφυλακίσει δύο κρατούμενους δημοσιογράφους, τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Cumhuriyet Can Dundar και τον υπεύθυνο της εφημερίδας στο γραφείο της Άγκυρας Erdem Gul, μετά από τρεις μήνες φυλάκισης.
Οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν μετά από δημόσιευμα που περιείχε σειρά στοιχείων που αναδείκνυαν τη συνεργασία του τουρκικού κράτους υπό την ηγεσία του Erdogan συνεργαζόταν με το ισλαμιστικό ISIS και του χορηγούσε όπλα.
Το ότι αφέθηκαν ελεύθεροι δεν αναιρεί το γεγονός ότι και θα περάσουν από δίκη και κινδυνεύουν ακόμη και με ισόβια καθώς κατηγορούνται σχεδόν για προδοσία, σε περίπτωση που καταδικαστούν.
Ο Erdogan έκανε λόγο για «βήμα κατά της Τουρκίας» και προειδοποίησε το δικαστήριο πως η επανάληψη τέτοιων ενεργειών μπορεί να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής του.
«Ο θεσμός αυτός, με την ανάμιξη του προέδρου του και μερικών μελών, δεν απέφυγε να πάρει μια απόφαση που είναι εναντίον της χώρας και του λαού της, σε ένα θέμα που αποτελεί ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μιας από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν γίνει πρόσφατα εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε σε συγκέντρωση στη νοτιοδυτική πόλη Μπούρντουρ.
«Ελπίζω ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα αποπειραθεί και πάλι τέτοιες ενέργειες, οι οποίες θα θέσουν υπό συζήτηση την ύπαρξή του και τη νομιμότητά του», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας προχωρώντας ουσιαστικά σε ανοικτή απειλή κατά των Δικαστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης