Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα σειρά κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά τις δοκιμές πυρηνικών όπλων

ΗΠΑ: Νέα σειρά κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά τις δοκιμές πυρηνικών όπλων
Για τη Βόρεια Κορέα υπάρχουν κυρώσεις του ΟΗΕ σε ισχύ από το 2006, λόγω των επανειλημμένων πυρηνικών δοκιμών και δοκιμαστικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας αποφάσισε την Τετάρτη 16 Μαρτίου ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, έπειτα από τις πυρηνικές δοκιμές τις οποίες πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ στις 6 Ιανουαρίου και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στις 7 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «αυτές οι ενέργειες είναι σύμφωνες με την μακρόχρονη δέσμευση μας να ασκήσουμε συνεχή πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας».
«Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχτούν τις παράνομες πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και θα συνεχίσουμε να επιβάλουμε κυρώσεις μέχρι να εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest.
Σημειώνεται ότι για τη Βόρεια Κορέα υπάρχουν κυρώσεις του ΟΗΕ σε ισχύ από το 2006, λόγω των επανειλημμένων πυρηνικών δοκιμών και δοκιμαστικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων.
Πέραν του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών, η Πιονγκγιάνγκ απαγορεύεται να εισάγει και να εξάγει πυρηνική και πυραυλική τεχνολογία και αγαθά πολυτελείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης