Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maiziere (υπ. Εσωτερικών Γερμανίας): Οι πρόσφυγες θα εντάσσονται στην κοινωνία ή θα χάνουν την άδεια παραμονής

Maiziere (υπ. Εσωτερικών Γερμανίας): Οι πρόσφυγες θα εντάσσονται στην κοινωνία ή θα χάνουν την άδεια παραμονής
Για όσους αρνούνται να μάθουν γερμανικά ή να επιτρέψουν σε συγγενείς τους να ενταχθούν, όπως σε γυναίκες ή κορίτσια, για όσους απορρίπτουν προσφορές εργασίας δεν μπορεί να υπάρχει άδεια εγκατάστασης επ' αόριστον έπειτα από 3 χρόνια
Ένα νέο νόμο που θα απαιτεί από τους πρόσφυγες να μάθουν γερμανικά και να ενταχθούν στην κοινωνία, διότι διαφορετικά θα χάνουν το δικαίωμα μόνιμης κατοικίας, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ο γερμανός υπ. Εσωτερικών, Thomas de Maiziere.
Η κίνηση αυτή της γερμανικής κυβέρνησης έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου οι ψηφοφόροι τιμώρησαν την Angela Merkel και το κόμμα της στις περιφερειακές εκλογές, αποδοκιμάζοντας την πολιτική ανοικτών θυρών της καγκελαρίου στο προσφυγικό, ενώ στράφηκαν προς το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ, σχεδόν ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν το 2015 στη Γερμανία, πολλοί προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και την οικονομική δυσπραγία σε Μέση Ανατολή και Αφρική, με τον Maiziere να δηλώνει ότι περίπου 100.000 έχουν αφιχθεί στη χώρα μέχρι στιγμής φέτος.
Σύμφωνα με το νέο νόμο που προωθείται, η Γερμανία αναμένει ότι σε αντάλλαγμα για τα μαθήματα γλώσσας, τα κοινωνικά επιδόματα και τη στέγαση, οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες θα κάνουν μια προσπάθεια να ενταχθούν στη γερμανική κοινωνία, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
«Για όσους αρνούνται να μάθουν γερμανικά ή να επιτρέψουν σε συγγενείς τους να ενταχθούν, όπως για παράδειγμα σε γυναίκες ή κορίτσια, για όσους απορρίπτουν προσφορές εργασίας δεν μπορεί να υπάρχει άδεια εγκατάστασης επ' αόριστον έπειτα από 3 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Thomas de Maiziere, ο οποίος ανήκει στο συντηρητικό κόμμα CDU της Merkel, πρόσθεσε πως θέλει να δημιουργηθεί «μια σχέση ανάμεσα στην επιτυχή ένταξη και την άδεια για το πόσον καιρό θα επιτρέπεται σε κάποιον να παραμείνει στη Γερμανία».
Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel καλωσόρισε το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί το Μάιο.
«Πρέπει όχι μόνο να υποστηρίξουμε την ένταξη, αλλά και να την απαιτήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gabriel στην εφημερίδα Bild.
Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Gabriel, οι οποίοι είναι ο εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους συντηρητικούς της Merkel, σημείωσαν επίσης απώλειες στις περιφερειακές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης