Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω αλλαγής στάσης της Σαουδικής Αραβίας - Υποχώρηση 3,84% του Brent

Ισχυρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω αλλαγής στάσης της Σαουδικής Αραβίας - Υποχώρηση 3,84% του Brent
Μέχρι σήμερα, η στάση της Σαουδικής Αραβίας ήταν μετριοπαθής απέναντι στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου του Ιράν
Μεγάλη πτώση 4% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 μετά από δήλωση του Σαουδάραβα διαδόχου του θρόνου Mohammed bin Salman στο πρακτορείο Bloomberg, ότι η χώρα του δεν θα «παγώσει» την παραγωγή πετρελαίου της αν το Ιράν και άλλες μεγάλες πετρελαιο-παραγωγικές χώρες δεν πράξουν το ίδιο.
Η αρνητική αντίδραση των επενδυτών δικαιολογείται από το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα η στάση της Σαουδικής Αραβίας επί του ζητήματος ήταν περισσότερο μετριοπαθής, επιτρέποντας στο Ιράν να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή του προς το επίπεδο που ίσχυε πριν τις κυρώσεις της Δύσης εναντίον του.
Παρά την ευμεγέθη υποχώρησή τους, οι προθεσμιακές τιμές του πετρελαίου περιόρισαν εν μέρει τις απώλειές τους μετά την ανακοίνωση μείωσης του αριθμού των εν λειτουργία υπεράκτιων πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 10 την περασμένη εβδομάδα, σε 362 από 802 πέρυσι τέτοια εποχή.
Η προθεσμιακή τιμή Ιουνίου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Intercontinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου υποχώρησε κατά 3,84% ή κατά 1,55% σε 38,78 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 38,55 και 40,43 δολαρίων.
Αντίστοιχη πτώση 3,91% ή 1,50 δολαρίων κατέγραψε και η προθεσμιακή τιμή Μαΐου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate, για να περιορστεί στα 36,80 δολάρια ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης