Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει – Είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης

tags :
Biden (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει – Είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Σαφές μήνυμα ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι αποτελεί οπωσδήποτε μέρος της λύσης έστειλε στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ εμμένουν στην ανάγκη οι Ευρωπαίοι να προχωρήσουν στη μείωση του ελληνικού χρέους.
«Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει τη δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης χρέους» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως Biden και Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η πρόοδος των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.
Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη όλοι οι θεσμοί με το ΔΝΤ μαζί να εργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση.
Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τσίπρα ο Baiden ρωτήθηκε και στη δεξίωση για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας.
«Το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα.
Μιλήσαμε 45 λεπτά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Έχει να πάρει ορισμένες σκληρές αποφάσεις» υπογράμμισε ο Biden, επισημαίνοντας πως το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης