Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου λόγω μείωσης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Κέρδη 4,73% για το Brent

Ισχυρή ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου λόγω μείωσης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Κέρδη 4,73% για το Brent
Μεταξύ άλλων, την άνοδο των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε η καθυστέρηση επανέναρξης λειτουργίας του στρατηγικής σημασίας αγωγού Keystone στις ΗΠΑ
Την αισιοδοξία των επενδυτών για το μέλλον των τιμών του πετρελαίου, αναπτέρωσε η ανακοίνωση μείωσης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» διεθνώς να κλείσουν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 με μεγάλα κέρδη σχεδόν 5%.
Σε σύντομη έρευνα που είχε διεξάγει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι συμμετέχοντες επενδυτές ανέμεναν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ να αυξηθούν για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 3,2 εκατ. βαρέλια.
Τη σημαντικότερη θετική είδηση της ημέρας για την αγορά πετρελαίου ενίσχυσε η καθυστέρηση επανέναρξης λειτουργίας του στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκού αγωγού Keystone στις ΗΠΑ μετά από δυσλειτουργία του τις τελευταίες ημέρες, ο οποίος τροφοδοτεί με αργό πετρέλαιο τα βασικά διαμετακομιστικά κέντρα - και σημεία παράδοσης των πετρελαϊκών futures - του Cushing και του Illinois.
Τελικά, η προθεσμιακή τιμή Ιουνίου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Intercontinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου κατέγραψε άνοδο 4,73% ή 1,79 δολάρια ΗΠΑ, για να ανέλθει στα 39,66 δολάρια ανά βαρέλι έχοντας καταγράψει υψηλότερη τιμή ημέρας τα 39,94 δολάρια.
Ιδιαίτερα για το Brent, την άνοδο της τιμής του βοήθησαν οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στα πετρελαϊκά κοιτάσματα Ekofisk (Νορβηγία) και Buzzard (Βρετανία).
Κέρδη 4,90% ή 1,76 δολαρίων παρουσίασε η προθεσμιακή τιμή Μαΐου 2016 του πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ενισχυθεί σε 37,65 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας ανέλθει μέχρι τα 37,90 δολάρια ενδοσυνεδριακά.
Από την αρχή του 2016, το WTI καταγράφει σωρευτικές απώλειες 6,25%, ενώ το Brent χάνει το 2,17% της αξίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης