Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Σκοτία): Σε περίπτωση Brexit, μια ανεξάρτητη Σκοτία θα μπορούσε να διαπραγματευτεί τη συμμετοχή της στην Ε.Ε.

Sturgeon (Σκοτία): Σε περίπτωση Brexit, μια ανεξάρτητη Σκοτία θα μπορούσε να διαπραγματευτεί τη συμμετοχή της στην Ε.Ε.
Η πρωθυπουργός της Σκοτίας σημείωσε ότι δεν θα επέλεγε την ανεξαρτησία της Σκοτίας σε περίπτωση Brexit, προσθέτοντας ότι «δεν θέλω να δω το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει κάτι που νομίζω ότι θα ήταν καταστροφικό για αυτούς»
Στη συμμετοχή της Σκοτίας στην Ε.Ε. με αφορμή ένα Brexit αναφέρθηκε με δηλώσεις του η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Nicola Sturgeon.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε δηλώσεις της στο BuzzFeed News, «αν είχαμε ψηφίσει "ναι" στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας το 2014, θα είχαμε παραμείνει στην Ε.Ε. καθώς από μέλος της ως μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποτελούσαμε ανεξάρτητο μέλος της».
Πρόσθεσε ακόμη ότι η ίδια πορεία είναι εφικτή και στην περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου αποχώρησή του από το ευρωπαϊκό μπλοκ και αν η Σκοτία τότε επιλέξει να είναι ανεξάρτητη.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η ίδια δεν θα επέλεγε την ανεξαρτησία της Σκοτίας σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρούσε από την Ε.Ε., σημειώνοντας ότι «δεν θέλω να δω το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει κάτι που νομίζω ότι θα ήταν καταστροφικό για αυτούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης