Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Δεν έχω σχέση με το δίκτυο των offshore - Σε εξέλιξη σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας

tags :
Putin: Δεν έχω σχέση με το δίκτυο των offshore - Σε εξέλιξη σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας
Ο ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Ρωσίας
Τις κατηγορίες για διαφθορά αρνείται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος σήμερα τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για τις αποκαλύψεις των Panama Papers.
Ο ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Ρωσίας.
«Οι αντίπαλοί μας ανησυχούν για την ενότητα του ρωσικού έθνους και για αυτό προσπαθούν να μας πλήξουν εκ των έσω», τόνισε ο Putin.

WikiLeaks: Soros και ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την διαρροή των Panama Papers με στόχο τον Putin
Οι ΗΠΑ και ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής George Soros βρίσκονται πίσω από την διαρροή – μαμούθ των Panama Papers, σύμφωνα με δημοσίευμα την ιστοσελίδα WikiLeaks, η οποία αρνείται επίσης οποιαδήποτε ανάμειξη στο θέμα.
Σύμφωνα με το Wikileaks η επίθεση κατά του Putin ενορχηστρώθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) και τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή George Soros.
Η χρηματοδότηση μιας τέτοιας «επίθεσης» από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της, σύμφωνα με τον ιστότοπο.
Ο στόχος πίσω από την διαρροή είναι να πληγεί το πολιτικό γόητρο του Vladimir Putin, τονίζει το δημοσίευμα, καθώς ήδη υπάρχουν πληροφορίες για αυλικούς του Προέδρου που εμπλέκονται στις offshore.
Σημειώνεται ότι το Κρεμλίνο από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης είχε καταγγείλει οργανωμένο σχέδιο με στόχο να πληγεί ο Putin.
Η Ρωσία έχει κηρύξει «ανεπιθύμητο» το ινστιτούτο του Soros Open Society Institute Assistance Foundation.
Το παράξενο της υπόθεσης είναι πως στα Panama Papers δεν υπάρχουν Αμερικάνοι πολίτες…
Θυμίζουμε πως τα WikiLeaks διέρρευσαν πρόσφατα την συνομιλία των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που είχε ως αποτέλεσμα μία τεταμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης