Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι μέλλει γενέσθαι για τη μετοχή της Goldman Sachs;

tags :
Τι μέλλει γενέσθαι για τη μετοχή της Goldman Sachs;
Σαν «βόμβα» έσκασε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η είδηση ότι η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέθεσε μήνυση εναντίον της Goldman Sachs, επιρρίπτοντάς της μεγάλες ευθύνες για παραπλάνηση και χειραγώγηση μερίδας επενδυτών. Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση και η μετοχή της Goldman Sachs έφτασε να υποχωρεί έως και 16%!
Με ιδιαίτερο, λοιπόν, ενδιαφέρον αναμένεται από εδώ και στο εξής η παρακολούθηση της μετοχής της αμερικανικής τράπεζας. Δεν υπολείπονται βέβαια ενδιαφέροντος την ίδια στιγμή και οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παρόλο που στο άκουσμα της εν λόγω είδησης, η Wall Street έμεινε άφωνη και οι αναλυτές θα έπρεπε να προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή των προβλέψεών τους, η τιμή στόχος που έδιναν ήταν υψηλότερη των επιπέδων στα οποία διαπραγματευόταν χθες το βράδυ η μετοχή.
Η μέση τιμή στόχος που δίνουν αναλυτές της FactSet κυμαίνεται στα 210,76 δολάρια ανά μετοχή, επίπεδο κατά 32% υψηλότερο των 160 δολαρίων, στα οποία διαπραγματευόταν η μετοχή τη Δευτέρα.
Βέβαια, την ίδια στιγμή υπάρχει μερίδα αναλυτών που δίνει τιμή στόχο σαφώς κατώτερη. Έτσι, το εύρος διακύμανσης της τιμής στόχου ξεκινά από το χαμηλό των 180 δολαρίων και αγγίζει έως και το υψηλό των 244 δολαρίων.
Αξίζει την ίδια στιγμή να σημειωθεί ότι σε σύνολο 25 αναλυτών, το 76% κρίνουν τη μετοχή της Goldman Sachs “buy”.
Η διαπραγμάτευση της μετοχής θα έρθει αντιμέτωπη με μεγάλη μεταβλητότητα, αναφέρουν ορισμένοι από αυτούς.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, η Oppenheimer προχώρησε στην υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της Goldman σε "perform" από "outperform". «Πιστεύουμε ότι η Goldman θα ξεπεράσει το πρόβλημα», τόνισε ωστόσο ο Chris Kotowki, αναλυτής της Oppenheimer.
Σημειώνεται εδώ ότι πριν την είδηση της μήνυσης, οι μετοχές του τραπεζικού ιδρύματος βρίσκονταν στο +9% για το έτος. Τώρα βρίσκονται στο -6%.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα πρόστιμα που θα κληθεί να καταβάλλει η Goldman στους επενδυτές τους οποίους κατηγορείται ότι εξαπάτησε ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 700 εκατ. δολάρια.
«Η όλη υπόθεση υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στη Goldman περί τα 706,5 εκατ. δολάρια ή 1,20 δολάρια ανά μετοχή», υποστηρίζει ο Brad Hintz, αναλυτής της Bernstein Research.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης