Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επεισόδια και συλλήψεις σε Παρίσι, Νάντη και Ρεν στις διαδηλώσεις κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων

tags :
Γαλλία: Επεισόδια και συλλήψεις σε Παρίσι, Νάντη και Ρεν στις διαδηλώσεις κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε ολόκληρη την χώρα, για τρίτη συνεχόμενη φορά κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων 

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι, στη Νάντη και τη Ρέν στη δυτική Γαλλία μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Hollande.
Νεαροί, ορισμένοι εκ των οποίων με τα πρόσωπα καλυμμένα, εκσφενδόνιζαν αντικείμενα και των δυνάμεων επιβολής της τάξης που έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Στη Ρεν, τουλάχιστον 4 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 3 αστυνομικοί, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Στη Νάντη, εκατοντάδες άνθρωποι έστησαν οδοφράγματα, έσπασαν βιτρίνες, ενώ οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα αναγκάστηκαν να φύγουν.
Στο Παρίσι, 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία συνέλαβε συνολικά 26 άτομα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε ολόκληρη την χώρα, για τρίτη συνεχόμενη φορά κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων αν και ο αριθμός ήταν κατώτερος των προσδοκιών σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, στις 9 Μαρτίου που ξεπέρασαν τις 224.000 και στις 31 Μαρτίου όπου έφτασαν τις 390.000 σύμφωνα με την ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης