Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέο χαμηλό 12 μηνών η απόδοση στα 10ετή γερμανικά ομόλογα – Υποχώρησε στο 0,077%

Σε νέο χαμηλό 12 μηνών η απόδοση στα 10ετή γερμανικά ομόλογα – Υποχώρησε στο 0,077%
Από την Παρασκευή, η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων έχει υποχωρήσει κατά 2 μονάδες βάσης και κατά 24 μονάδες από τον Μάρτιο
Νέο χαμηλό 12 μηνών κατέγραψε η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων σήμερα, Δευτέρα, και συγκεκριμένα στο 0,077%, μόλις λίγο πριν καταγράψει νέο ιστορικό χαμηλό.
Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων έχει υποχωρήσει κατά 2 μονάδες βάσης από την Παρασκευή, ενώ κατά 24 μονάδες βάσης έναντι του Μαρτίου.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα των Financial Times, απέχει μόλις 3 μονάδες βάσης από το ιστορικό χαμηλό των 0,049 που άγγιξε τον Απρίλιο του 2015, λίγο μετά την εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Την τελευταία φορά που οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν τόσο χαμηλά, επισημαίνεται, τα πράγματα δεν είχαν καλή κατάληξη.
Σε διάστημα μόλις δύο μηνών, η απόδοση των 10ετών ομολόγων εκτοξεύθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, προκαλώντας βαριές απώλειες και εντείνοντας τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης