Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη άνω του 5% για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών, εν μέσω ελπίδων διευθέτησης των NPLs

Κέρδη άνω του 5% για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών, εν μέσω ελπίδων διευθέτησης των NPLs
Άνοδο 9,4% σημειώνει η Banca Monte dei Paschi και 7,6% η UBI Banca
Κέρδη άνω του 5% καταγράφουν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών σήμερα, Δευτέρα, ύστερα από άνοδο 7,5% την Παρασκευή, ενώ τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις έχουν σημειώσει άνοδο 13%.
Σήμερα, η ιταλική κυβέρνηση θα συναντηθεί με αξιωματούχους των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας στη Ρώμη, σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσει τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου διάσωσης έκτακτης ανάγκης.
Το σχέδιο αυτό, όπως αναφέρουν οι Financial Times, προβλέπει τη δημιουργία ενός ιδιωτικού οχήματος που θα περιλαμβάνει πάνω από 5 δισ. εισφορές κεφαλαίων, κυρίως από ιταλικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και διαχειριστές assets και ένα μεγάλο μέρος του χρέους.
Το Ταμείο εν συνεχεία θα μαζέψει μετοχές προβληματικών τραπεζών, ενώ ένα δεύτερο όχημα θα αναζητήσει να αγοράσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε τιμές αγοράς.
Σήμερα, η μετοχή της Banca Monte dei Paschi καταγράφει κέρδη 9,4%, ενώ η UBI Banca ενισχύεται κατά 7,6% και η Unicredit κατά 5,9%.
Ο δείκτης FTSE Italia Banks έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας του φέτος, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών έχουν επικεντρωθεί στον… σωρό μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 360 δισ. ευρώ, που ισοδυναμούν με το ένα πέμπτο του ΑΕΠ.
Οι ελπίδες για τις ιταλικές τράπεζες έχουν βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί ο τραπεζικός τομέας ανά την Ευρώπη, με την Commerzbank να σημειώνει άνοδο 3,3%, την Santander να ενισχύεται κατά 2,6%, την Credit Agricole κατά 1,4%, την Deutsche Bank κατά 1,1% και την BNP Paribas κατά 1,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης