Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυναμική άνοδος άνω του 4% στο πετρέλαιο λόγω συμφωνίας Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας - Στα 44,71 δολ. το Brent

Δυναμική άνοδος άνω του 4% στο πετρέλαιο λόγω συμφωνίας Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας - Στα 44,71 δολ. το Brent
Σύμφωνα με το Interfax, Ρωσία και Σαουδική Αραβία συμφώνησαν, ότι η τελική απόφαση για «πάγωμα» παραγωγής πετρελαίου δεν θα εξαρτηθεί από το Ιράν
Εντυπωσιακή άνοδο άνω του 4% κατέγραψαν την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το αργό πετρέλαιο αναφοράς των ΗΠΑ - WTI - να καταγράφει την υψηλότερη τιμή του από την αρχή του νέου έτους.
Τα μεγάλα ημερήσια κέρδη στο πετρέλαιο οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, στο οποίο αναφερόταν «σύμφωνα με διπλωματικές πηγές» ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία έχουν ήδη έλθει σε συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου τους.
Η είδηση είναι ιδιαίτερα θετική εν όψει της συνάντησης μεγάλων πετρελαιο-παραγωγικών χωρών την Κυριακή 17/4 στην Ντόχα του Κατάρ για τη συζήτηση της εφαρμογής του «παγώματος» στην παραγωγή τους.
Σύμφωνα με το Interfax, Ρωσία και Σαουδική Αραβία συμφώνησαν επίσης, ότι η τελική απόφαση για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου δεν θα εξαρτηθεί από τη στάση του Ιράν, που αυξάνει διαρκώς την παραγωγή του μετά την άρση των κυρώσεων της Δύσης εναντίον του.
Στην άνοδο των τιμών του «μαύρου χρυσού» συνέβαλε και η ανακοίνωση κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ότι η ημερήσια παραγωγή αργού πετρελαίου στη χώρα το 2017 προβλέπεται πως θα μειωθεί κατά 560 χιλιάδες βαρέλια, σε 8,04 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Μεγάλα κέρδη 4,39% ή 1,88 δολαρίων ΗΠΑ κατέγραψε η προθεσμιακή τιμή Ιουνίου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Intercontinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου, για να ενισχυθεί στα 44,71 δολάρια ανά βαρέλι με άνοδο 10,37% από την αρχή του έτους, έχοντας καταγράψει υψηλότερη τιμή ημέρας τα 44,81 δολάρια.
Σε 4,46% ή 1,80 δολάρια διαμορφώθηκε η άνοδος της προθεσμιακής τιμής Μαΐου 2016 του WTI στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ανέλθει στα 42,16 δολάρια, με κέρδη 5,01% απο την αρχή του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης