Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά τη συμφωνία στην Ιταλία για ίδρυση ταμείου διάσωσης 5 δισ.

Ράλι για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά τη συμφωνία στην Ιταλία για ίδρυση ταμείου διάσωσης 5 δισ.
Δεν υπάρχει κίνδυνος το Ταμείο να βρει εμπόδια από τις ευρωπαϊκές αρχές, επέμεινε ο ιταλός υπ. Οικονομικών, Pier Carlo Padoan
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών, καθώς οι αγορές αφομοιώνουν τις λεπτομέρειες και τις επιπτώσεις από την ίδρυση του ταμείου διάσωσης, 5 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε τη Δευτέρα.
Ο δείκτης FTSE Italia Banks ενισχύεται κατά 6,5%, με τη Unicredit να σημειώνει άνοδο 7,5%, τη UBI Banca 7,4% και τη Banco Monte dei Paschi να καταγράφει κέρδη 6,7%.
Τα κέρδη έρχονται και μετά τις διαβεβαιώσεις του ιταλού υπουργού Οικονομικών, Pier Carlo Padoan, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος το ταμείο διάσωσης να βρει εμπόδια από τις ευρωπαϊκές αρχές, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», κατευνάζοντας τις σχετικές ανησυχίες.
Η αισιοδοξία διαχέεται και τις μετοχές ευρύτερα των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες έχουν την καλύτερη ημέρα τους μετά το ράλι που σημείωσαν ύστερα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ.



Ο δείκτης Stoxx 600 Banks σημειώνει άνοδο 4,8%, με την Deutsche Bank να ηγείται των κερδών με 7%, τη Societe Generale να ενισχύεται κατά 6,9% και τη Santander κατά 5,8%.
Ο ιταλός υπουργός Padoan ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει την ερχόμενη εβδομάδα νέα μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών πτώχευσης και για να βοηθήσει τις τράπεζες να… ξεφορτωθούν μερικά από τα 360 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που πλήττουν τους ισολογισμούς τους.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη φόβοι ότι το πακέτο μέτρο δεν θα επαρκεί για την πλήρη επούλωση των πληγών του χρηματοπιστωτικού κλάδου της χώρας, με ορισμένες από τις λεπτομέρειες να δημιουργούν ανησυχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης